top of page

Inspiratie

Wil je meer inzicht krijgen in de beste manieren om een aantal van je uitdagingen aan te pakken? Hier haalt GroenLAB inspiratie.

SAM_3541.JPG

Zelf aan de slag

Blauwgroenvlaanderen

Blauwgroenvlaanderen.be informeert en inspireert rond klimaatadaptatie en het natuurvriendelijk maken van de omgeving.

Bomenwijzer

Bomenwijzer helpt je een doordachte en duurzame boomsoortkeuze te maken voor elke specifieke situatie. Daarbij vertrek je van de standplaats waar de boom moet komen en het eindbeeld dat je voor ogen hebt.

Ecopedia

Ecopedia verzamelt en deelt kennis over natuur-, groen- en bosbeheer. Die kennis gaat van praktijk, over beleid tot ecologische kennis over fauna, flora en vegetaties: beheerschema's, video's, interactieve figuren ...

Geopunt

Het geoportaal maakt geografische informatie toegankelijk voor overheidsinstanties, burgers, organisaties en bedrijven.

Samen tuinstraten maken

Commons Lab roept alle burgers op om hun straat te vergroenen, ontharden en verbinden. De nieuwe website tuinstraten.be staat ter beschikking van burgers, burgercollectieven en overheden.

Velt Plantenzoeker

Met de Plantenzoeker van Velt kan je uitzoeken welke planten geschikt zijn voor jouw tuin of een specifiek stukje van je tuin.

Image by Mónica Ballester

Citizen science

Het grootste tuinonderzoek in Vlaanderen

Met Mijn Tuinlab ga je op onderzoek in je eigen tuin. Schrijf je in, bereken je tuinscore en ontvang tips en projecten op maat. Zo help je de wetenschap en kom je te weten wat jouw tuin voor jou kan doen.

Maak je perceel klimaatbestendig met het groenblauwpeil.

Dankzij het groenblauwpeil kan je nagaan met welke maatregelen je de blauwe en groene aspecten van jouw tuin kan verbeteren.

SAM_3547.JPG

Kijken door een andere bril

21 mei 2020

Botanische graffiti zijn een rage in Frankrijk, Engeland en nu ook in Nederland. Een groeiend aantal botanici gaat met krijtjes de straat op om stoepplanten te benoemen. Ze schrijven de naam en eventueel bijzonderheden bij de plant. Zo worden voorbijgangers zich bewust van wat er om ze heen groeit en bloeit.

bottom of page