Wil jij een buitenruimte die een antwoord biedt op de klimaat- en de biodiversiteitscrisis?
Ecologisch advies voor publieke ruimte en tuinen
Aanpak
Verzamelen informatie
Maakt deel uit van basispakket
Ik vraag je basisinformatie door te sturen over de buitenruimte - adres, grondplan, bijzonderheden (huidige staat van verharding, blijft er soms voor langere tijd water in de tuin staan ...) - en eventueel ook al enkele wensen. Deze gegevens laten me toe voorbereidend werk te doen.
Visite
Maakt deel uit van basispakket
We plannen een visite, zodat ik de buitenruimte (en eventueel het dak) kan bekijken en we dan ook uitgebreider kunnen praten over de wensen en de noden. Woon in je in de stad Antwerpen, dan is dit ook het ideale moment om te Klimaatpremie van de stad Antwerpen te bespreken. Na dit bezoek maak ik een vlekkenplan waarop de wensen een plek krijgen.
Opmaak beplantings- en beheerplan
Maakt deel uit van basispakket
Ik maak een beplantings- en beheerplan op. Dit kan gaan over de (her)inrichting van borders, een gedetailleerd beplantingsplan en een selectie van passende beplanting (ik combineer vaste en eenjarige planten, bollen, klimplanten, struiken en bomen).
Met het beheerplan beschik je over een tuinkalender waarin alle taken staan opgenomen die tijdens het jaar dienen uitgevoerd te worden.
Uitzetservice
Maakt deel uit van het basispakket
Ik volg de bestelling en levering van het plantgoed op. Na levering zet ik de planten in pot uit op de juiste plaats, zodat je de planten enkel uit de pot hoeft te halen om ze te planten. Zo weet je zeker dat de planten de juiste plek in de tuin kregen.
Aanplantservice
Op vraag
Na het uitzetten, help ik je bij het planten.
Nazorg
Op vraag
Een nieuwe beplanting is gemiddeld na drie jaar volwassen, het gaat om levend materiaal. Daarom blijf ik voor langere tijd bij het project betrokken voor bv. praktisch seizoensadvies voor snoeien en tips voor bloeiende planten.
NIEUW vanaf 2025 - fauna-inlcusief advies bij nieuwbouw en renovaties
Op vraag
Bouwen, verbouwen en het klimaatproof maken van gebouwen hebben een enorme impact op de gebouwgebonden fauna. In nieuwbouw- en renovatieprojecten is geen plaats meer voor kieren en gaten. Kraamkolonies van vleermuizen van soms wel honderden dieren verdwijnen door het slopen van oude huizen of het isoleren van spouwmuren. Deze Europees beschermde dieren worden dan vaak onbedoeld en onwetend levend begraven onder het isolatiemateriaal. Niet enkel vleermuizen, maar ook andere dieren zoals vogels, zoogdieren en insecten lijden hieronder.
Keer deze achteruitgang samen met mij om. Via een fauna-inclusief advies krijg je tips op maat van jouw bouwproject.